Wil je een boot aanmelden?1 Boot aanmelden
Geef een realistische vraagprijs op en start een online bootveiling. Met een normale online bootadvertentie valt je boot niet op, er zijn simpelweg teveel verkoopboten. De enige manier om optimale aandacht te krijgen voor jouw boot is een vrijwillige online bootveiling! Let op: Er zijn elke week een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

2 Online Bootveiling
Als je boot is goedgekeurd door de veilingmeester wordt je boot direct aangeboden aan onze duizenden geregistreerde bieders en klanten. Gedurende de verkoopperiode van minimaal 21 dagen brengen wij je boot actief onder de aandacht d.m.v. online advertenties, diverse grote E-mailingen en social media.

3 Bezichtigingen op afspraak
Plan met Bootveiling bezichtiging op afspraak die je op eigen ligplaats of winterstalling zelf begeleidt. Alle aanmeldingen voor een bezichtiging verlopen via Bootveiling. 

4 Gunningperiode
Na het sluiten van de online bootveiling besluit je zelf binnen 3 werkdagen of je voor het hoogste bod je boot verkoopt. Er wordt GEEN verkoopcommissie of andere kosten in rekening gebracht. Kortom: GEEN verborgen of extra kosten, ook als je het hoogste bod niet accepteert. 

5 Financiele afwikkeling
Bij gunning wordt de hoogste bieder direct door ons op de hoogte gebracht en gefactureerd. De koper betaalt de factuur binnen één week via de veilige Derdengelden rekening

6 Ontvang de Akte van levering
Wij brengen je direct op de hoogte wanneer de koper heeft betaald. Vervolgens ontvang je samen met de koper van ons de Akte van Levering.

7 Bezitverschaffing
Bootveiling begeleid je bij de bezitsverschaffing. Maak binnen 7 dagen een afspraak voor de overdracht van je boot met de koper.

8 Eindafrekening
Bootveiling verstuurt direct na de levering de eindafrekening en maakt dezelfde dag de veilingopbrengst naar je over.


Sinds 2005 heeft familiebedrijf Bootveiling inmiddels al meer dan > 2.500 online bootverkopen van A tot Z begeleid!

Veilinghuis Bootveiling
Sinds 2005 organiseert Bootveiling vrijwillige online Bootveilingen in opdracht van particulieren, jachtmakelaars en de overheid. Wij zijn een platform om in een relatief korte tijd door de organisatie van een veiling en veel publiciteit verkopers en kopers van boten bij elkaar te brengen.

12 jaar bootveiling ervaring
Bootveiling bestaat inmiddels 12 jaar. In 2005 stond het online veilen van boten nog in de kinderschoenen. Nu 12 jaar later is een vrijwillige online Bootveiling een concreet alternatief verkoopkanaal voor particulieren en jachtmakelaardijen.

Familiebedrijf Bootveiling
Bootveiling is een familiebedrijf met een persoonlijke en specifieke dienstverlening. In tegenstelling tot andere spelers is Bootveiling geen groot faillissement, kunst of verzamelobjecten veilinghuis. Bootveiling is specialist in het vrijwillig online veilen van (incourante) boten en heeft als enige in Europa 12 jaar bootveiling ervaring op zo’n grote schaal. Bootveiling heeft inmiddels > 2.500 boten, schepen, grachtenboten, superjachten, sloepen, woonarken, werkschepen online geveild.

Bij Bootveiling wordt u niet gedwongen tot het vastleggen van een reserveprijs maar de aanbieder heeft te allen tijde drie dagen bedenktijd of hij of zij het hoogste bod wel of niet wenst te gunnen.

Specialistische vakkennis
Een boot vrijwillig online veilen is een vak apart. Bootveiling biedt u deze specialistische vakkennis. Bootveiling is als een Register Veilinghouderbedrijf.                                                    

Wat zijn mijn voordelen als particuliere of zakelijke verkoper?
√  Als particuliere of zakelijke verkoper betaal ik GEEN verkoopcommissie
√  Hoge verkoopopbrengsten
√  Geen onzinbiedingen meer, een bod is onvoorwaardelijk
√  Internationale maritieme database (10.000 - 60.000 nautische klanten)
√  Duizenden Belgische en Nederlandse geregistreerde maritieme bieders 
√  Sinds 2005 al meer dan 2.500 online bootverkopen van A tot Z begeleid
√  Snelle en veilige vrijwillige online verkoop
√  Gespecialiseerde boten veilingmeesters
√  GEEN verborgen of extra kosten, ook als je het hoogste bod niet accepteert
√  Kosteloze verkoopopbrengst schattingen door gespecialiseerde boten veilingmeesters
√  Realistische verkoopprijzen, vrijwillig online veilen is de puurste vorm van verkoop